Resten av veckan!

Kategori: Allmänt

Gör en liten veckoplanering utav resten av veckan som är kvar! 
 

Torsdag:
Skola till 14 eller 15:30.
Köra en snabbis.
Städa mitt rum och lite annat!

Fredag:
Ledig från skolan. 
Vara med Ebba och baka pepparkakor :D <3 
Ev. köra/tömköra hästarna.

Lördag:
Ev. julpynta stallet! 
??

Söndag:
??

God kväll!

Kategori: Min vardag

Idag har det snöat hela dagen, men det är inte nu förrens ikväll som det ligger kvar på marken! :D Kan ju hoppas att det får ligga kvar nu! 
Nu ikväll har jag kört och det var kallt och blött, det är nackdelen med snön! Annars är det fint och blir lite ljusare med snö, så det är det som är positivt i alla fall! 
Har inget plugg ikväll så idag har jag tagit det lungt, städat lite bara men ska fortsätta imorgon kväll! ;) 

Nu blir det att fortsätta att titta på tv och sen blir det sängen, underbart! ;) 

Bjuder på en somrig blild, i detta vinterrusk! ;) 
 


Måndag!

Kategori: Min vardag

Idag är det måndag och en vecka närmare jullov, längtar som satan! Men före jullov så ska vi till Stockholm 2 ggr med skolan/klassen och sen så! 

Idag fick vi i hundgruppen sluta en timme tidiagre så det var skönt, dock var det mörkt ändå när man kom hem! Vill ha snö nu, så det blir lite ljusare ute! Skulle kunna bli snöstorm på Osndag, dock vill jag bara ha snö, blåsten kan stanna någon annan stans!

När jag kom hem så tömmkörde jag Tösen, var ett tag sen jag gjorde något med henne! Men hon tyckte det var lite långtråkigt att skritta och trava långsamt så lite bakutsparkar kom då och då! Men hon är verkligen rolig att jobba med, för sådan arbetsglädje som hon har är inte många hästar som har! Det är bara det att jag måste ta till vara på den!
Efter att jag longerat Tösen så fick jag ett litet uppdrag att longera Zamor, den inhyrda hästen i stallet! Han var lite så där lagom pigg eller vad man ska kalla det! Haha eller inte, när jag hade satt på longerlinan så galoppera han runt, runt och sparka bakut! Han sprang även så snabbt av sig själv att han gick omkull, men ingen skada skedd och han fortsätte i samma tempo som före innan han gick omkull så jag var tvungen att bromsa ner honom! När han hade lugnat sig lite så öva jag på kommando, att han skulle sakta av till trav när jag bad om det och fatta galopp när man bad det osv, Vart bra i slutet. 

Nu ikväll har jag pluggat lite samhäll, får se hur provet går på Onsdag. Hinner väl plugga lite till imorgon hoppas jag, för annars kommer jag vara körd! ;) 

Nu väntar en skön dusch och sen sängen! :D 


  
                   

Länge sen!

Kategori: Hästarna

Var ett tag sen nu jag blogga ordentligt, men var tvungen att ta ett breake kände jag! Men nu ska jag försöka blogga 1 inlägg per dag. 

Under dem här dagarna så har det inte hänt något speciellt alls, skolan och hästarna tar upp all min tid! Så när jag kommer hem från skolan så är det bara att byta om och sen ut i stallet och köra i mörker, och bara det är deprimerande...! 

Nu ska jag gå ut och köra Cox och sen ska jag raka Tösen, ösnka mig lycka till med både att köra och raka, haha! ;)

 
 

Så sant, så sant!

Kategori: Tankar och åsikter

True!

Kategori: Allmänt

Ännu en gång!

Kategori: Min vardag

Jag och bloggandet går inte riktigt ihop! Vi har liksom inte tid för varandra, haha! Lät som värsta förhållandet, eller något sådant! 
Men jag har inte tid eller lust just nu, det går i perioder! Ska försöka komma på något intressant att sriva om, men när det blir vet jag inte ännu, haha! 

Nu ska jag laga mat och sen väntar ännu en mörk ute körning och sen stallet! Så jag vet vad jag gör i alla fall! ;) 


 

GRATTIS PAPPA!!

Kategori: Min vardag

IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA PAPPA ÅR! GRATTIS TILL HAN! 



DU SKA BARA VETE HUR MYCKET JAG ÄSLAR DIG! OCH JAG ÄR OERHÖRT TACKSAM FÖR ATT DU STÄLLER UPP OCH SKJUTSAR OSV!! <3 

Orka inte...

Kategori: Min vardag

Jag orkar inte blogga något mer igår efter att jag fått reda på att en tjej som gick i häst 11 hade plötsligt dött! Helt ofattbart, men nu är det tyvärr som det är :( <3 

Nu ikväll så har jag haft ont i huvudet så orka inte köra, mamma hjälpte även mig att mocka så tack för det! :D
NU- PLUGG!! 

Fattar det inte...

Kategori: Allmänt

Fattar inte att det kan vara sant! Vila i frid fina Emma!

 

Vecka 46.

Kategori: Allmänt

12/11 Måndag:
Lång skoldag.
Köra Cox.
Fira pappa som fyller.
Plugga

13/11 Tisdag:
Lång skoldag.
Gymma.
Fixa stallet.
Plugga

14/11 Osndag:
Lång skoldag 
Köra Cox 
Ev.plugga

15/11 Torsdag:
Ev. lång skoldag.
Gymma 
Fixa stallet.

16/11 Fredag:
Ledig från skolan 
Köra hästarna.
Gå promenad. 
??

17/11 Lördag:
"Jobba" på skolan. (9:or kommer inför gymnasievalet) 
Köra Cox.
BIO med Linnéa, Wiii!

18/11 Söndag:
Köra hästarna!
Chillkväll! 

2 ½ dags paus!

Kategori: Hästarna

Behövde lite paus från allt, vart för mycket med plugg, hästar och bloggen! Så det fick bli liten paus på 2½ dag! Men nu ska jag förhoppningsvis vara tillbaka ett tag till! Tänkte berätta lite kortfattat om dem dagar som gått!

Onsdag:
Sluta sent i skolan och körde Cox på kvällen! Hann inte med så mycket mer, då jag kom in från stallet halv
 
Torsdag:
Kort skoldag sluta redan halv 12! Men jag åkte inte hem utan följde med Ebba hem, vi skulle plugga men så vart det inte... istället fota vi kaniner och sedan satt vi vid varsin dator och var "sociala" med varandra! Åkte hem vid halv 7- tiden. Men hennes kaninungar är hur söta som helst, om ni vill köpa en eller flera skriv en kommentar så kontaktar jag Ebba sen, om ni är intresserade! Hon vill bli av med dem! Det finns 7 stycken jättesöta små kaniner! 

Foto
 
 
Fredag:
Ledig från skolan, men var ändå ut där då jag hade utvecklingssamtal. Gick super bra, som jag även hade förväntat mig! ;) Var även ner på stan före med mamma och gjorde lite så saker...! När vi kom hem från Ösby, så åt jag en snabb lunch och sen skynda jag mig ut till stallet för att köra ett lungt pass på åkern! Gick hyffsat faktikst! 
Sedan packa jag för körträningen som var idag Lördag! 

Lördag:
Idag alltså! Så jag gick upp klockan kvart i 7 imorse för att sedan lämna gården vid kvart, 20 över 8 med Cox bak i släpet. Körde sedan i 45 min och det var tungt, då det är nytt underlag i ridhuset men det kommer nog bli bra när det har satt sig lite mer! Cox skötte sig och det var det viktigaste!
Nu ikväll har jag inte gjort något alls! Utan har bara chillat lite granna, skönt att ha sådana kvällar också! :)

 


Paus!

Kategori: Allmänt

Tar en paus från bloggen ikväll, vet inte riktigt vad jag ska skriva osv. Så nu säger jag god natt! 

Tisdag 6/11-12

Kategori: Min vardag

Lång skoldag idag igen, tröttsamt mot slutet men idag var ju Ebba tillbaka så vart ju lite roligare i alla fall! Vi titta på alla avsnitt av portkod1321, jag hade ju redan sett dem! Men det gör inget då jag tycker det är superbra!! ;) 

Efter skolan vart det en timme på gymmet, jobbigt, men skönt när det är klart!! Kändes i benen att jag kört intervaller igår, det tog emot lite men jag körde på! :)

När jag kom hem så hjälpte jag pappa att lasta av spånpallar, så hade inte behövt träna armarna, haha! ;) Sen vart det att fixa resten av stallet som att mocka, fixa vatten och packa hö! Longera även Tösen, Cox får gå ett pass imorgon runt gruvan! Så det har jag gjort ikväll!

Nu snart blir det att hoppa in i duschen, ska bli skönt!!  Men först ska jag titta på "vem kan slå en pansionär" ;)

 

Håltimme!

Kategori: Min vardag

Sitter just nu i skolans biblotek och väntar på lunch om ca 1 timme och en kvart, har alltså håltimme! :( Hade gärna  fått åka hem tidigare om ni förstår! 

I eftermiddag efter skolan så blir det att gå direkt till gymmet och gymma i ca en timme, ska bli skönt! Ska även inviga mina nya skor jag fick av mamma! 
Efter gymmet så blir det att fixa stallet, ska även hinna longera båda men vi får se hur mycket klockan blir! 

Nu ska jag ägna denna timme åt att plugga, så jag slipper göra det ikväll! ;) 

Realflex Flight Reebok Svart/Rosa
Sådana här skor var det jag fick!! :D 

Måndag första dagen på veckan!

Kategori: Min vardag

Måndag idag och första dagen i skolan efter lovet! Hade gärna haft 1 vecka till, hade ju inte skadat! Men nu är det ju inte så, tyvärr! :( 

Gick till halv 4 idag, så det var näst intill mörkt när jag gick från bussen och hem och det var totalt kolsvart när jag körde vid 5 - tiden! Så jag är glad att jag kan vägen så bra som jag gör, för pannlampan lyste bara upp Cox bak, haha! ;) Men vi kom ju hem i alla fall och när jag kom hem så skynda jag mig att fixa stallet var klar vid kvart över 6. 

När jag var klar med stallet skynda jag mig in och bytte om till träningskläder och sen vart det intervallträning efter vägen, 1 minut fort och 1,30 minut sakta! Kändes i benen på slutet men det är skönt när man är klar! Vart 2,74 km och det tog 26,50 minuter, vart 220 kalorier brända så är helt klart nöjd! :D 

Nu ska jag skriva klart en uppgift, sen skulle jag behöva läsa en bok men tror inte jag orkar! Så det får vänta tills imorgon eller så... ;)

Mina nya glasögon!

Kategori: Shopping

VECKOPLANERING!

Kategori: Allmänt

MÅNDAG:
 
- Lång skoldag.
- Fixa stallet.
- Intervallträning.

TISDAG:
 
- Lång skoldag.
- Gymma.
- Fixa stallet.
 
ONSDAG:
 
- Lång skoldag (idrott i skolan)
- Fixa stallet.
 

TORSDAG:
 
- Lång skoldag.
- Gymma.
- Fixa stallet.
 
FREDAG:
 
- Ledig från skolan.
- Fixa stallet.
- Gå promenad/jogga.
- Mys kväll.

LÖRDAG:
 
- Fixa stallet.
- Promenad/jogga.
-??

SÖNDAG:

- Fixa stallet.
- ??

Fullt upp hela dagen!

Kategori: Hästarna

Har inte haft tid att blogga idag, fullt upp kallas det! Har hunnit med att köra båda hästarna och fixat stallet, även haft besök av mormor och min kusin med familj! Mormor åkte förövrigt med bakom Tösen och hon tycket det var roligt! ;) 

Har haft min vilodag idag med min motion, imorgon blir det intervaller efter vägen! 1 minut fort och 1 ½ minut sakta så det blir bra och det ska upprepas 8 gånger!

Kommer upp en liten veckoplanering snart så håll koll! 

Dålig uppdatering!

Kategori: Min vardag

Var i Västerås idag och hämta ut mina glasögon, sen var vi in på USPORTS och är fick jag ett par skor! Men såg nu att lika skor på SPORTAMORE var mycket billigare, men nu är det som det är! Var ändå mamma som betala så TACK BÄSTA MAMMA! Kort på allt kommer imorgon! 

När jag kom hem så åt vi lunch och sen fixa jag stallet på en timme! Efter det vart det en promenad på 4,38 km på 43,37 min! Vart 353 kalorier brända så det var helt okej! ;) 

Nu ikväll var vi upp på kyrkogården och tände ljus, är så fint där när alla ljus lyser upp! Sen kan man ju önska att man inte hade så unga släktingar som låg där! :( 

Ljuset vi tände i minneslunden för morfar! 

På min morbrors grav, var jättefint! 

På väg hem!

Kategori: Shopping

Är nu på väg hem från Västerås! Vart lite saker handlade, så bilder när jag kommer hem väntar!

Fredag kväll!

Kategori: Min vardag

Ligger nu i soffan och bloggar samtidigt som jag tittar på X-factor! Ikväll vart det en pizza, kanske inte den bästa maten, men gott var det! 

Efter att jag fixat klart stallet vart det lite intervall träning i en backe här efter cykelbanan, sprang upp och gick ner! Sprang 3 ½ ggr upp och sen sa mina hälsenor ifrån så då gick jag runt Örnstugan istället men 245 kalorier brände jag i alla fall! ;) Men jag åt väl dubbelt så mycket kalorier, när jag klämde i mig pizzan! ;) 

Imorgon åker jag, mamma, Wilma och min morbror till Västerås och hämtar ut mina nya glasögon! Ni får bilder imorgon!! 


  

Mumsig lunch!

Kategori: Min vardag

Har precis ätit lunch, vart en åkrahalllen sallad och till det en vitlöksbaugette, mumsigt värre! Jag cykla faktikst och köpte det, om det hade vart en vecka sedan hade jag struntat i det och tagit någon macka istället, men nu är motivativationen hög till att träna så det är bäst att passa på! 

Är lite havlmulet väder idag, men solen lyser igenom molnen vissa stunder! Dock är det inte så kallt så perfekt underlag på vägarna för att kunna köra! Det är nämligen så att jag ska försöka pallra mig ut nu och köra Tösen i alla fall och försöka hinna med Cox också! Men känner att Tösen är prio ett, hon ser så ledesen ut när man kommer och tar in Cox och hon får stå kvar i hagen! Så idag kör jag henne först, hon är faktiskt rolig att köra för hon VILL jobba, Cox får man TVINGA till att jobba så dem är varandras motsatser på det viset! 

Nej, nu byta om till stallkläder och sen ut och köra! Önska mig lycka till med Tösen, det kan behövas!!! ;) 


Min goda sallad jag åt idag!

Hemma från Uggeljakten!

Kategori: Min vardag

Ja, hemma från den så kallade ugglejakten! Det är inte som det låter, utan det är "ugglor" som är utsågade ur träd som har reflexer som näbb och ögon! Haha det är för barn, inte vuxna om ni tror det! Och efter bjuds det på varm choklad och smörgås! 

Gick även bra att gymma gjorde närmare 60 situps så HEJ träningsvärk!! Sen vart det att jag körde 3 km på cross trainer, och sen efter mitt personliga program så det kommer nog vara stelt imorgon bitti!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, måste läsa ut 2 böcker, en tills måndag och en till tisdag hur ska detta sluta! Det värsta är att dem är inte så roliga heller, men det måste väl bli gjort! Så kanske ska sätta mig och läsa lite, eller vad tycker ni! ;)

  

Portkod 1321!

Kategori: Allmänt

Svt play har släppt en ny serie som kommer upp varje tisdag klockan 17:00! Det har hållit på ett tag, men jag titta idag och vart fast! Vissa kanske tycker Svenska serier är töntiga, men jag fastna för denna! Så nu kommer jag följa det slaviskt... haha! Här är länken till serien --> http://www.svt.se/portkod1321/se-program/

1 November 2012

Kategori: Min vardag

Idag är det en ny månad med nya möjligheter! Fan så seriöst detta lät då...haha!

Om liter mer än en timme så tar jag cykeln ner till gymmet, kör på samma program idag! Börjar först med rodd och sen kör jag rygg, armar, ben och mage och sist avslutar jag med att gå på cross trainern! Ska bli skönt att få svettas lite, måste passa på nu medans motivationen finns kvar! ;)

Har inte så mycket mer att säga nu, kommer väl upp något mer inlägg under dagen!


 

Morsning Korsning!

Kategori: Min vardag

Har precis ätit upp frukosten och nu bär det av ut till stallet. Ska köra Cox och fixa allt annat, ska även ta in och borsta Tösen tror inte jag hinner köra henne, men det får tiden utvisa! 

Nej, gå och byta om då så jag får komma iväg någon gång! Höres senare under dagen! ;)